Ghid pentru a alege cea mai bună pernă pentru gravide

Dormitul în sarcină poate fi problematic, în special în ultimul trimestru. Din cauza burticii, durerilor de spate și articulații, viitoarei mămici îi este greu să-și găsească poziția potrivită pentru un somn odihnitor.

 perna pentru gravide forma U TWINDECO Grande

O soluție în acest sens este înlocuirea pernei normale cu una special concepută pentru gravide. Pentru a scăpa de durerile asociate sarcinii, poți opta pentru o pernă pentru gravide.

Cum arată o pernă pentru gravide?

perna gravide U TWINDECO

Perna pentru gravide este mai alungită decât cele obișnuite pentru a oferi suținere nu doar pentru cap și gât, ci și pentru burtică, șolduri și picioare.  Este utilă mai ales în ultimul trimestru de sarcină, când găsirea unei poziții confortabile pentru somn este aproape imposibilă. Din păcate, pernele obișnuite nu pot oferi aceeași susținere cum o face perna pentru gravide.

 

Ce avantaje are perna pentru gravide:

  • Ajută viitoarea mămică să se bucure de un somn odihnitor și de durată.

Creșterea în greutate, relaxarea ligamentelor, modificările de curbură ale coloanei duc la apariția disconfortului în timpul somnului.
Totodată, se exercită o mare presiune și asupra picioarelor, șoldurilor, spatelui. Perna reușește să susțină eficient , astfel încât să dormi mai bine și să te trezești mai odihnită.

 

  • Pentru circulația corectă a sângelui de la placentă la făt, poziția recomandată este să dormi pe o parte, iar perna pentru gravide facilitează acest lucru.

Dormitul pe o parte, mai ales pe partea stângă, favorizează circulația sângelui. Perna te ajută să găsești cea mai comodă poziție pentru somn.

 

  • Perna pentru sarcină nu vine cu beneficii doar pentru viitoarea mămică, dar și pentru partenerul acesteia.

Somnul acestuia nu va mai fi întrerupt de nenumăratele mișcări și schimbări de poziție ale viitoarei mămici.
 

  • Perna pentru sarcină nu este utilă doar în timpul somnului, ci și la activitățile zilnice.
Odată cu avansarea sarcinii și mărirea abdomenului, statul pe scaun sau în diverse poziții care până nu demult erau confortabile, devin incomode.
IMPORTANT! Nu este recomandat în sarcină să stai întinsă pe spate, pentru că greutatea uterului apasă vasele sanguine aflate în pelvis. Odată cu scăderea presiunii arteriale, apar stări de disconfort și amețeală.
Recomandarea ar fi să folosești mereu un sprijin la spate, sub șolduri sau alte zone cu dureri.

Perna pentru gravide forma 6 TWINDECO Petite

Pe parcurs ce sarcina avanseaza, abdomenul se mareste iar statul pe scaun sau pozitiile care erau pana nu demult confortabile vor deveni incomode. Nu este recomandat sa stai intinsa pe spate, chiar si pentru scurt timp, intrucat greutatea uterului gravid apasa vasele sanguine importante aflate in pelvis. Apare disconfortul si ameteala datorate scaderii presiunii arteriale si pot sa agraveze manifestarile hemoroizilor.
 
  • Perna pentru gravide te poate ajuta și după naștere atât în timpul somnului, precum și pentru susținerea bebelușului în timpul alăptării sau hrănirii cu biberonul.

 

Din ce lună de sarcină se poate folosi perna pentru gravide?

Perna pentru gravide poate fi folosită din momentul în care burtica crește din ce în ce mai vizibil și apare disconfortul de a găsi poziția potrivită pentru somn.  

Majoritatea femeilor însărcinate își comandă perna pentru gravide în jurul săptămânii 20, atunci când încep să apară primele dureri. Totuși, perna de sarcină poate fi folosita în orice moment, pentru că o ajută pe viitoarea mămică să-și găsească poziția confortabilă pentru un somn odihnitor.

 

La ce să fii atentă atunci când alegi perna pentru sarcină?

Atunci când te-ai hotărât să comanzi o pernă pentru gravide, trebuie să fii atentă la câteva aspecte.

 

  • Material exterior

Un aspect important în alegerea pernei pentru gravide este materialul din care este realizată husa pernei. Recomandarea ar fi să alegi un produs dintr-un material natural cum este bumbacul și să eviți materialele sintetice sau prea groase cum este catifeaua, pentru că poate crea senzația de supraîncălzire în timpul somnului. Totodată, este important ca materialul să fie hipoalergenic pentru a evita riscul apariției alergiilor în timpul sarcinii.

 

  • Umplutură

Când vine vorba de umplutură, se recomandă să fie puf antialergic. Ca și alternativă ar putea fi și umplutura tip biluțe, dar pentru unele persoane această opțiune nu este tocmai confortabilă din cauza zgomotului specific. Biluțele siliconate sunt zgomotoase, pe când puful este un material silențios.

 

  • Fermitate

Un alt aspect important în alegerea pernei pentru gravide este fermitatea. Aceasta trebuie să fie suficient de mare pentru a oferi susținerea necesară, dar nu foarte rigidă pentru a se mula pe forma corpului și a nu crea disconfort în timpul somnului.

  • Dimensiune

Înainte de a achiziționa o pernă pentru gravide, acordă atenție dimensiunii pernei, atât raportat la înălțimea ta, cât și la dimensiunea patului. Unele modele ocupă foarte mult spațiu, creând disconfort partenerului.

 

  • Curățare facilă

Un aspect important este ușurința de a curăța perna pentru gravide. O femeie însărcinată va folosi perna pe toate perioada sarcinii, de aceea trebuie igienizată corespunzător. Cele mai bune perne pentru gravide sunt cele care sunt dotate cu husă detașabilă. Astfel, husa exterioară poate fi curățată la mașina de spălat. Recomandarea ar fi să alegi perna pentru gravide cu 2 huse de schimb.

 

Tipuri de perne pentru gravide:

  • Perna în forma literei C (perna Baby)

Perna pentru Gravide forma C TWINDECO Baby

Lungime pernă: 165 cm
Lățime: 30 cm
Se potrivește în primele luni de sarcină, persoanelor mai mici de înălțime cu burtică mai mică.

  

  • Perna în forma cifrei 6 (perna Petite)
Perna pentru gravide forma 6 TWINDECO Petite

Lungime pernă: 190 cm
Lățime: 30 cm
Se potrivește în orice trimestru de sarcină, oferă sprijin pentru cap, gât, umeri, burtică, spate și picioare. Ajută la susținerea bebelușului în timpul hrănirii (alăptare sau biberon).  

 

  • Perna în forma literei C (perna Grande)

Perna pentru Gravide forma U TWINDECO Grande

Lungime pernă: 130 cm
Lățime: 65 cm
Se potrivește din primele luni de sarcină, susține capul, gâtul, umerii, șoldurile, se poate folosi după naștere pentru hrănirea bebelușului (alăptare sau biberon).

 

 

  • Perna Maxim

Perna pentru Gravide Maxim TWINDECO

Fiecare dintre cele 2 brațe ale pernei are câte 1,3m (±3%).
Lungimea totală este de 3.5 m (±3%).
Perna pentru Gravide MAXIM, mai mare decât pernele obișnuite de sarcină este perna ideală pentru viitoarele mămici. Forma anatomică din interiorul pernei pentru gravide asigură sprijin și confort pentru întregul corp.

Descoperă toate culorile disponibile pentru fiecare model, aici.