Poziții de somn în al treilea trimestru de sarcină

Ai intrat în al treilea trimestru de sarcină? Știm cum e. Începi să te miști din ce în ce mai greu, să respiri cu dificultate și vrei să te așezi pe prima canapea care îți iese în cale. Dar una din cele mai mari provocări este somnul în sarcină

Deși ai un ritual de relaxare înainte de culcare cu un ceai, muzică și o carte bună, atunci când te bagi sub plapumă, zici că te lupți cu niște pitici care te împiedică să îți găsești poziția perfectă.

Îți amintești cu nostalgie vremurile în care puteai dormi pe burtă o noapte întreagă. Sau, de fapt, vremurile în care puteai dormi o noapte întreagă în orice poziție. Îți mângâi cu grijă burtica și îți zici: „nu mai durează mult”. Chiar dacă sarcina îți poate provoca probleme serioase de somn, este necesar să dormi suficient și calitativ pentru starea ta psiho-emoțională și pentru dezvoltarea optimă a bebelușului.

Ei bine, care sunt cele mai bune poziții pentru un somn odihnitor?  

Cea mai bună poziție de somn în sarcină este somnul pe o parte și anume, pe partea stângă. Această poziție mărește cantitatea de sânge și nutrienți care ajunge la placentă și la făt. Astfel, uterul nu va pune presiune pe vena cavă inferioară (situată pe partea dreaptă a corpului) și nu va diminua oxigenarea optimă a fătului. Încearcă să îndoi ușor genunchii și să folosești o pernă între picioare și una sub abdomen pentru a reduce durerile de spate. O pernă pentru gravide te-ar ajuta în acest sens. 

În cazul în care ai dificultăți de respirație, poți dormi pe o parte, cu spatele sprijinit de pernă.

De asemenea, dacă ai arsuri stomacale în timpul nopții, poți susține partea superioară a corpului cu o pernă suficient de mare și confortabilă cum e perna pentru gravide

Perna pentru gravide te ajută să îți relaxezi mușchii gâtului, spatelui, șoldurilor și picioarelor, având posibilitatea să o așezi în ce poziții dorești pentru a te susține în mod eficient.

La TWINDECO avem perne pentru gravide de diverse forme (în forma cifrei 6, în forma literei C, în forma literei U, pe toată lungimea corpului) și culori, care să îți dea confortul de care ai nevoie în timpul sarcinii. Mai mult decât atât, acestea pot fi folosite și în perioada alăptării. Datorită formei sale, tu nu vei fi nevoită să susții întreaga greutate a bebelușului, iar el va sta cu gâtul drept și cu capul ridicat pentru a avea o poziție potrivită alăptării. Mai multe detalii despre acest proces și cum te poate ajuta perna pentru gravide și alăptare, într-un articol viitor.

Tu cu ce probleme te confrunți la această etapă a sarcinii?