Băița bebelușului în primele zile

Una dintre cele mai mari temeri ale proaspetelor mămici este băița bebelușului în primele zile de viață. Văzând cât de micuț este bebe, multe mame sunt cuprinse de anxietate că nu se vor descurca să îi facă băiță fără prea multe lacrimi. Dacă te afli printre ele, stai liniștită, ai încredere în instinctele tale, o să te descurci perfect, trebuie doar să urmezi cu grijă și răbdare câțiva pași. 

La nou-născut baia se face din prima zi de viață. Existența bontului ombilical nu este o contraindicație pentru băiță. Este important ca după baie zona respectivă să rămână uscată, curată și toaletată cu betadină sau alcool sanitar, până cade ultima crustă.

Pentru început, ai nevoie de o cădiță. Pentru a evita durerile de spate, sfatul nostru este să alegi o cădiță cu suport. În acest caz nu vei sta aplecată și vei avea bebelușul la nivelul tău. Așa cum am menționat și în acest articol, o cădiță cu termometru ți-ar fi utilă să vezi când temperatura apei e potrivită pentru bebe, dar poți lua și termometru separat.

Înainte de a începe baia, ridică temperatura camerei cu 3 grade C mai mult decât cea setată în mod normal. Pentru ca bebelușul să se simtă confortabil, temperatura apei trebuie să fie de 37ºC. 

Folosește o mână ca să-i sprijini capul și gâtul și așază-l treptat în apă. Lasă-l să se acomodeze și ai grijă ca umerii să fie acoperiți ca să nu îi fie frig. Pentru a preveni alunecarea din mâini, poți alege un suport de burete pentru cădiță, dar și în acest caz - doar cu sprijinul unuia din părinți. Nu lăsa bebelușul nesupravegheat nici măcar pentru câteva secunde. Ai grijă să ai la îndemână tot de ce ai nevoie înainte să pui bebelușul în apă.

 

Începe cu fața, curăță cu grijă ochii și gura, folosind un prosop de bumbac, iar apoi pentru restul corpului folosește un produs dedicat pentru pielea sensibilă a bebelușilor. Nu uita de cutele de la nivelul gâtului, brațelor și picioarelor.

Părul bebelușului trebuie spălat o dată sau de 2 ori pe săptămână. După ce folosești gel/șampon, ai grijă să clătești foarte bine.

DESCOPERĂ CEL MAI PRACTIC PROSOP PENTRU BEBELUȘI - BEBEHUG - REALIZAT ÎN ROMÂNIA

Apa de la băiță îi amintește bebelușului de timpul petrecut în burtica mamei. Profită de acest aspect și dă-i suficient timp să se bucure de acest moment. Dacă totuși are parte de un disconfort, lasă-l doar câteva minute, apoi mărește timpul în fiecare zi.

Atunci când scoți bebelușul din cădiță, susține-i spatele cu o mână și fundulețul cu cealaltă. Ridică-l ușor din cadă și înfășoară-l cu un prosop cald și pufos, dar ai grijă să nu-i acoperi fața. Șterge-l cu mișcări blânde prin tamponare, pentru a evita iritarea pielii.

Rutina băiței dinainte de culcare este un moment de relaxare și de conectare dintre bebeluș și părinți. Încheie această rutină cu un masaj ușor cu ulei special pentru bebeluși. Masajul stimulează circulația sangvină, ajută digestia și îmbunătățește sistemul imunitar.

După așa răsfăț și relaxare, bebelușul e pregătit pentru un somn liniștit în baby nest.   

Sper că ți-a fost util acest articol. Ți-am pregătit și un cadou: primești acces la un ghid complet despre creșterea și siguranța copiilor și un cod de reducere pentru orice produs de pe www.twindeco.ro:  PARINTEINFORMAT 

Să ai parte de momente minunate alături de bebelușul tău. 

 

 

 

 

 

 

Alexandra